Hører du dårligt? Så er det måske tid til at få høreapparater

Unitron

Rigtig mange mennesker vil opleve at deres hørelse begynder at svigte, når de kommer op i alderen. Ligesom at kroppen på mange andre områder ældes, bliver mere rynket og slap, så bliver hørelsen ofte også dårligere. Det er de små hårceller inde i øresneglen, som bliver slidte og knækker og som derfor ikke på samme måde som før kan opfange lydene korrekt. Oplever du problemer med hørelsen? Så få gjort noget ved den nu. Med et par Unitron høreapparater kan du hjælpes til at få mere lyd i hverdagen igen.

Jo tidligere, jo bedre

Der er efterhånden en ret stor mængde forskning, der viser, at der er sammenhæng mellem ubehandlet høretab og demens. Hvis du derfor har gået og trækket lidt på at få gjort noget ved din dalende hørelse, så er dette et argument, der burde få dig ud af fjerene. Ingen har lyst til at få demens og da slet ikke tidligere end gennemsnittet. Sammenhængen forklares med, at dårlig hørelse ofte gør os mere passive end normalt. Vi trækker os ligeså langsomt fra sociale sammenhænge, fordi det bliver for svært eller for anstrengende at følge med. Og jo mindre interaktion vi har, jo mindre bruger vi vores hjerneceller og så begynder de ligeså langsomt at dø hen. Gør derfor noget ved dit høretab så hurtigt som muligt. Der findes mange gode modeller på markedet. Prøv for eksempel et par Unitron høreapparater og mærk hvilken forskel, de kan gøre for dig.

En bedre hørelse kan give dig livskvaliteten tilbage

Kommunikation er en stor del af vores liv. Det er gennem kommunikation, at vi interagerer med andre mennesker. Det er her, vi deler minder, oplevelser og følelser og mærker glæden ved at være sammen med andre. Når hørelsen bliver dårligere, bliver vi også ramt på vores kommunikation. Den glider ikke ligeså let som tidligere. Vi begynder måske at føle os besværlige på grund af behovet for flere gentagelser. Måske begynder vi at trække os fra de sociale sammenkomster. Det påvirker vores livskvalitet negativt. Men det behøver ikke at være sådan. Unitron høreapparater kan i mange tilfælde være det, som der skal til, før at vi igen har overskuddet til at være med i de sociale sammenhænge.

Hav afstemt dine forventninger, inden du får høreapparater

Nogle tror fejlagtigt at høreapparater er ligesom briller. At man med et sæt høreapparater kan få den hørelse tilbage, som man havde før. Virkeligheden er desværre en anden. Vores hørelse og høreorgan er en meget kompleks størrelse, som oven i købet sidder godt gemt væk inde i hovedet. Derfor er det i mange tilfælde ikke muligt at rette 100 % op på den skade, der har medført høretabet. I stedet vil et høreapparat fungere som et hjælpemiddel, der kan hjælpe den skadede hørelse på vej og gøre det lettere at høre i sin hverdag. Dette er vigtigt at være klar over, inden man får høreapparater, så man ikke ender med en skuffelse og måske et fravalg. Med den rette forventningsafstemning kan man få et godt udbytte af høreapparater, som samtidig giver livskvalitet.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *