Gode råd om alkoholproblemer

Hvis du er i tvivl om du har et alkoholproblem eller ej, har Novavi en online-test tilgængelig. Testens målgruppe er unge, hvilket også vises i testen. Testen er gratis og anonym og dine svar sammenlignes med andre unge. Testen går ud på at du besvarer nogle spørgsmål om dig selv, hvorefter du får et resultat ud fra Novavis erfaring. Du behøver ikke nødvendigvis at være i tvivl om du har et alkoholproblem, du kan også bare tage testen for at få information eller for sjov.

Min families alkoholproblem eller stofmisbrug påvirker mig
Da der er børn og unge i Danmark der er en situation derhjemme hvor familierelaterede har alkoholproblemer eller stofmisbrugsproblemer, tilbyder Novavi hjælp til børn og unge. Hvis du er et barn eller ung under 25 år, kan Novavi gratis hjælpe dig med at få snakket om de ting du er bange for at tale om. Der er b.la. individuelle- og gruppesamtaler til unge i alderen 16-24 år.

Jeg har et alkoholproblem, hvad skal jeg gøre?
Novavi tilbyder både alkoholbehandling og stofbehandling. Da de har over 50 års erfaring, kan du trygt få hjælp hos Novavi. Novavi tilbyder samtaler med professionelle alkoholbehandlinger, som kan hjælpe dig med dit alkoholproblem. Du kan gratis, anonymt og uden tidsbestilling henvende dig til en af Novavis ambulatorier, som har beliggenhed på Amager, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Køge, Lyngby, Roskilde, Greve, Ishøj, Rødovre og Frederikssund.

Hvordan ved jeg at jeg har et alkoholproblem?
Novavi har lavet en liste over seks tegn på at du kan have et alkoholproblem. Det første er abstinenser. Hvis du tænker meget på alkohol og føler du har en trang til det, ved b.la. at svede eller få hjertebanken, når du ikke har indtaget alkohol, kan det være et af tegnene. Et andet tegn kan være trangen til at drikke alkohol. Du kan føle at du har brug for alkohol og har en trang til det, måske i stressede perioder eller perioder hvor du har nogen problemer, der kan trangen til at drikke alkohol være der.

Det tredje tegn er tolerance. Du føler at du skal drikke mere, for at opnå den samme effekt. Kontroltab er det fjerde tegn. Du drikker dig ofte fuld, så du mister kontrollen og havner i nogen uheldige situationer. Fortsat drikkeri efter kendt skadevirkning. Dette tegn er hvis du har mærket en skadevirkning som alkoholen har fremkaldt, men du bliver ved med at drikke. Det sidste tegn er at alkohol fylder meget. Du aflyser planer eller andre aktiviteter, for at kunne drikke alkohol, da du prioriterer det højere.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *