4 skridt til en sundere hverdag

Med starten på et nyt år, er der mange der har planer om at igangsætte en sundere livsstil. For at få en god hverdag, og dermed også en sund livsstil kræver det meget forskelligt. Vi har derfor samlet 4 skridt, til hvordan du får en sundere hverdag i denne artikel.  

 

Sund kost

Det første skridt til en sund livsstil, er uden tvivl at spise sundt i hverdagen. Sund kost er et af de vigtigste punkter, når det handler om sund livsstil, da kosten har afgørende betydning for hvor meget energi du har i hverdagen.

For at få en sund kost handler det først og fremmest om at spise varieret, og selvfølgelig gå efter grøntsager og fuldkorn. Det kan samtidig være en god idé at supplere kosten med forskellige kosttilskud, for at sikre at du får alle de nødvendige vitaminer og mineraler.

Det er meget forskelligt fra person til person hvilke kosttilskud, der vil være gode for dig, alt efter hvordan din kost er sammensat. Du kan læse mere om kosttilskud på denne hjemmeside og blandt andet se et stort udvalg af kosttilskud fra Pharma Nord.

 

Få motion ind i din hverdag

Vi kan ikke komme udenom at motion også er en vigtig del af en sund hverdag. For at skabe en god hverdag, er det vigtigt at få motionen til at være en del af hverdagen fx ved at skabe nogle gode vaner.

Du kan også få motion ind ved fx at tage cyklen til supermarkedet frem for bilen. Motion i hverdagen kan også være at tage trappen frem for elevatoren og få lidt motion på den måde.

På lignende måder, kan du tænke over hvordan du kan få motion til at være en del af din hverdag.

 

Skab en bæredygtig hverdag

For at have en sund livsstil, er det også vigtigt at leve bæredygtigt, så du fx kommer udenom skadelige kemikalier. Vi kan ikke undgå at være i nærheden af kemikalier i hverdagen, men der er nogle kemikalier, der er mere skadelige end andre, og dem er det en god idé at gå udenom.

For at gå udenom de dårlige kemikalier, kan du fx kigge efter miljømærkerne, som fx svanen og blomsten, der viser at et produkt er miljøvenligt.

Ud over det kan du også overveje hvordan du ellers kan leve mere miljøvenligt i din hverdag. Du kan fx overveje hvordan du formindsker dit affald, så du skåner miljøet der. Der er i dag meget fokus på, hvordan vi kan leve mere miljøvenligt i hverdagen og det har fx også gjort at stofbleer er blevet moderne igen. Stofbleer er både bedre for baby og for miljøet, som du kan læse mere om her.

 

Prioriter tid til at afslapning

En fjerde ting, som er vigtig for at du har en sund hverdag, er at du husker at prioriterer tid til at slappe af. Mange lever i dag i en stresset hverdag, hvor det ikke er afslapning der bliver prioriteret højst.

Men for at have en sund hverdag er afslapning også vigtigt, da du ellers kan ende med at blive stresset.

Det er især vigtigt, at du indimellem trækker stikket helt ud og slapper af. Det kan dog være svært for mange at gøre, hvis de er hjemme, da der altid er mange opgaver der skal ordnes der. De fleste kan derfor bedst slappe af, når de er ude at hjemmet og derfor er det vigtigt at tage et par dage ude en gang imellem.

Her i vinteren kan du fx få en pause med en skiferie. Du kan fx tage en weekendtur til Idre Fjäll, der ligger i Sverige. Idre Fjäll er især en god skidestination for børnefamilier, som du kan læse mere om ved at klikke her.

 

 

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *