Skab gode arbejdsforhold med fokus på teambuilding aktiviteter

Gruppearbejde med mange effektive mennesker

Gode sociale forhold er grobunden for en god faglig interaktion på arbejdspladsen – det fastslår eksperter igen og igen verden over. Præcis som vi husker det fra folkeskolen og børnehaven, så havde vi ofte en lyst til at møde op. Måske ikke på grund af det faglige indhold, men fordi det var her, vi havde tid til at se vores venner og hygge os sammen med dem. Det er på præcis samme måde med voksne på et arbejdsmarked. Jo flere venner og gode relationer vi har blandt vores kollegaer, jo mere har vi lyst til at møde op på arbejde. Det giver færre sygedage og giver os en større lyst til at arbejde. Derfor er det vigtigt at du som arbejdsgiver forsøger at skabe gode relationer mellem dine ansatte. Her er nogle forslag til gode teambuilding aktiviteter.

Den fysiske

Sport af forskellige slags binder folk sammen – og så er det godt for de trætte kontor-kroppe. Vi kan alle huske vores sportsaktiviteter, fra da vi var børn, og vi kan huske, hvordan vi stadig omtaler vores barndomsvenner: ”Frederik fra fodbold”, ”Mille fra håndbold” – holdsport gjorde os til bedre venner, da vi var børn, og holdsport kan gøre os til bedre venner som voksne.  Det er en særlig teambuilding at dyrke holdsport med sine kollegaer, da det styrker samarbejde og gruppetænkning, så folk kan lære at blive stærkere del af et team. Fodboldturneringer, håndboldturneringer eller konkurrencer indenfor diverse holdsport kan altså være en rigtig god teambuilding aktivitet for dine ansatte.

Den festlige

Alkohol er en stor del af den danske kultur, det kan vi ikke komme udenom. I vores ungdom brugte vi alkohol til fester til at blive mere åbne og udadvendte, og det var den vej igennem, at vi fandt vores venner og styrkede venskabsbånd. Det fungerer på samme måde for voksne på en arbejdsplads. Alkohol gør os mere åbne og venlige, og vi deler mere glædeligt historier om os selv og vores persona. Derfor kan diverse festlige aktiviteter, der involverer alkohol være en rigtig god måde at lave teambuilding aktiviteter for dine ansatte. Julefrokoster, sommerfester eller bare personalefester. Alle arrangementer, der involverer alkohol, kan bruges og skaber et tættere forhold mellem kollegaer. Og så er der også en chance for, at dine ansatte hellere vil møde på arbejde mandag morgen, hvis der er noget god sladder eller historier at dele fra firmafesten.

En engagerede

Hvis man har muligheden for det, så kan længerevarende teambuilding aktiviteter være virkelig effektive til at skabe gode sociale relationer mellem kollegaerne. Hvis man som virksomhed har mulighed for at kunne stable det på benene, så er teambuilding ture med en eller flere overnatninger en rigtig effektiv oplevelse. Mennesker bindes automatisk tættere sammen, når de bor sammen. Det skaber en særlig stemning at møde op til samme morgenbord efter en god aften og tale om dagens strabadser. Om det er overnatninger på store, lækre hoteller, eller om det er alle kollegaerne stuvet sammen i et sommerhus i Vejle, så er det en rigtig god teambuilding aktivitet for dine ansatte at tage på ture sammen.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *