Hvorfor det er vigtigt, at skoene passer ordentligt

Kvinde har gule støvler på

Det er vigtigt, at skoen passer. Det er ikke så meget for at undgå at skulle hugge en hæl og klippe en tå. Eller måske lidt alligevel. Det er nemlig ubehageligt at gå i sko, der ikke passer. De gnaver, strammer og giver vabler.

Det er ikke meningen, at du skal få vabler af dine sko. Hvis du vælger den rigtige størrelse, så kan det undgås.

Find den rigtige størrelse

Er du i tvivl om din skostørrelse, så kan det måles. Med Lundhags størrelsesguide kan du finde ud af, hvordan du måler dine fødder, og hvilken størrelse du lander på.

Det er vigtigt, at få målt dine fødder rigtigt. Ellers ender du måske med at købe sko i en forkert størrelse. Og det er vigtigt, at du måler begge dine fødder. Nogle har brug for én størrelse sko til den ene fod og en anden størrelse til den anden fod.

Undgå ubehag

Måler du dine fødder og vælger den rigtige størrelse ifølge Lundhags størrelsesguide, vil dine fødder takke dig. De bærer rundt på resten af din krop hele dagen hver dag. Tager du på vandretur, skal de bære endnu mere rundt på dig. Hvis du har en rygsæk med på vandreturen, skal dine fødder også bære på den.

Dine fødder udfører et hårdt stykke arbejde hver dag. Derfor har de brug for den rette støtte frem for sko, der gør det endnu hårdere, fordi de ikke passer ordentligt. Dine fødder er stærke, men de er ikke usårlige. Du skal sørge for at behandle dem godt.

Endnu vigtigere for børn

At finde den rigtige størrelse sko er meget vigtigt for børn. Børn bevæger sig meget rundt og belaster deres fødder næsten hele tiden. De har brug for den rette støtte, ligesom voksnes fødder har.

Men børns fødder er ikke færdige i deres udvikling. De vokser og de tager form. Det skal der være plads til i en sko. Den skal ikke holde fodens vækst tilbage nogle steder, og den skal ikke forme fødderne. Børns sko skal have den rette størrelse med plads til, at fødderne kan vokse. De skal også helst kunne tage form efter barnets fod, i stedet for at foden tager form efter skoen.

Lundhags størrelsesguide har også børnestørrelser med. Du kan altså også følge den, hvis du skal finde et godt sæt fodtøj til din søn eller datter.

Når skoen passer

Følger du Lundhags størrelsesguide er dine chancer for at finde en passende sko meget større. Når du får målt korrekt og vælger den rigtige størrelse, er du ret sikker. Men ikke alle sko er ens, så se dig godt for og mærk efter.

Når en sko passer på din fod og har den helt rigtige størrelse, så sidder den godt på foden. Den sidder tæt, men uden at stramme. Du kan bevæge tæerne lidt, og skoen har plads til den bevægelse, der er i din fod, når du går.

Sidst, men ikke mindst: Husk at tænke på, hvilke strømper du skal have på i din sko. Der skal være plads til det, hvis du skal have tykke strømper på.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *