Sådan foregår en hårtransplantation

Skaldet mand smiler til kameraet

Du har hørt snakke i krogene om det der hårtransplantation, men aner du overhovedet, hvad det består i?

En hårtransplantation er som navnet antyder en transplantation af hår, hvor der tilføres noget hår. Det er som sådan ikke nogen helt ny ting, men har været muligt i flere årtier.

Det nye er, at det er blevet langt mindre omkostningsfuldt at få foretaget en transplantation. Det er både økonomisk, men også med følgerne, der kan komme af operationen.

I dag kan operationen og forløbet derefter foregå fuldstændig smertefrit – det er en udvikling, der vil noget.

Du møder op med et ønske

Hvorfor så overhovedet få den foretaget? Der er et større antal mænd, end du lige regner med, som er utilfredse med deres hårpragt.

Vi bilder os ind, at de mænd, der mister håret, per automatik trives med det manglende hår, men sådan er det langt fra. Vi bestemmer ikke selv, hvordan vores genetik virker på os.

Hårtab kan forårsage mindreværdskompleks og give anledning til tristhed eller mistende selvtillid, det er ikke til at spøge med. Og så er det ikke nogen hemmelighed, at ikke alle mænd ser bedre ud uden hår end med hår.

Derfor er hårtransplantationer populære, fordi de giver muligheden for at ændre vores udseende. I 200.000 tusinde år har der være mennesker, som ligner os, på jorden, og ikke før nu har vi kunnet ændre, hvordan vi ønsker vores hårpragt skal se ud.

Udviklingen går en vej, det bliver mere og mere almindeligt at få foretaget en hårtransplantation, for det giver simpelthen ikke mening at lade være, når behovet er der.

Det er hverken dyrt økonomisk, giver ingen smerter, og bivirkninger er også sjældne.

Der skal findes et donorområde

Når operationen skal til at igangsættes, er der nogle ting, der skal være styr på. Det største og første spørgsmål er selvfølgelig, hvor skal håret komme fra?

Normalt vil det være muligt at tage hår andre steder på din krop og flytte det op på din isse. Det er klart den bedste måde, da strukturen og farven vil være langt mere genkendeligt for dig, end hvis der skulle tilføres kunstig hår.

Er der derfor mulighed for, at du kan overføre noget hår fra andre steder på din krop, vil det være at anbefale.

Derfra skal der bookes tider. Hårtransplantationen kan ikke foretaget på en time eller to, der tager tid og kommer til at tage flere separate tider også for din egen skyld.

Pas din fine og tætte hårpragt

Efter operationen er færdig, og du kan vende hjem med dit nye hår, skal du huske at passe på håret.

Det betyder, at du skal være omhyggelig med den påførte hår i starten, da det er nyt og der kan være udfordringer – selvom det sjældent er tilfældet, men hvorfor tage chancen.

Derefter skal du overveje, om ikke det var en ide at passe på det hår, du ikke har fået tilført. Her handler det om, at du skal spise nok vitaminer, du skal mindske dit alkoholindtag og som minimum lufte ud, når du ryger.

Pas på håret, så du ikke skal have endnu en operation.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *