4 gode råd til en sundere hverdag

I en travl hverdag går det hurtigt op i regninger, arbejde, tøjvask og andre praktiske gøremål. Og travlheden er for mange lig med en mindre sund livsstil, der hurtigt kan føre til stress og mental ubehag.

Stop og en gang, og læs vores gode råd til at få en sundere livsstil.

Ryd op i dit sind og dit hjem

Hundesengen står midt på gulvet, arbejdspapirer flyder på spisebordet og kuglepenne og andre småting ligger spredt rundt omkring. Et rodet hjem betyder ofte et rodet sind. Gør derfor dig selv den tjeneste at få ryddet op og ud i nogle af dine genstande. Måske har du i virkeligheden for mange ting i dit hjem, og det kan virke stressende i en allerede stresset hverdag.

Sørg for at eliminere de stressfaktorer, du selv er herre over. Vær hård og konsekvent, og ryd ud i de møbler og det tøj, du ikke længere bruger eller finder glæde ved. Det er samtidig en måde at rydde op i dit sind, så du får lettere ved at se klart og positivt på fremtiden fremfor at hænge fast i genstande fra fortiden, som måske minder dig om en trist periode i dit liv. Det er sundt for dig at få ryddet ud.

Bevæg din krop, og styrk dine muskler

Motion er sundt for både krop og sjæl. Det øger dit energiniveau, din koncentrationsevne og dit generelle velvære. Sørg for at få motion på den ene eller anden måde hver dag. Du behøver ikke tage løbeskoene eller fitnesstøjet på hver dag for at få en sundere hverdag. Selv små tiltag gør en stor forskel. Du har sikkert hørt det før; tag trappen i stedet for elevatoren, hop på cyklen på arbejde, og lad bilen stå hjemme. Ikke desto mindre er det vigtigt at nævne igen. For i det lange løb bliver de ekstra skridt eller tråd i pedalerne til mange – og det gør en stor forskel.

Sørg også for at få pulsen ekstra højt op et par gange om ugen. Det kan enten være en intensiv cykel- eller løbetur eller en omgang styrketræning i fitnesscenteret. Glæden og tilfredsheden, når træningen er overstået, giver dig et energiboost, som smitter af på humør og sind.

Spis groft – og fornuftigt

Kosten kommer vi ikke udenom, når talen falder på en sundere livsstil. Men det er slet ikke så svært og krævende at implementere sundere kostvaner i hverdagen. Gå efter de groveste kornprodukter og grøntsager, når du står i supermarkedet. Det kan være fristende at smide de hvide ris eller den hvide pasta i kurven, men vælg i stedet de brune ris og fuldkornspastaen. Når først de bliver krydret og tilsat grøntsager, kan du stort set ikke smage forskel. Alt handler om tilvænning og vaneændringer.

De grove madvarer mætter tilmed langt bedre, fordi de er fyldt med fibre, som suger vand og svulmer op, når de ligger i maven. På den måde bliver du hurtigere mæt, og der er mindre risiko for, at du gang på gang falder i den usunde overspisningsfælde.

Gør plads til forkælelse

Når hverdagens travlhed tager over, er det vigtigt, at du stopper op engang i mellem og gør noget godt for dig selv. Måske nyder du at læse en god bog med en varm kop the i hånden, eller også slapper du helt af, hvis du forkæler dig selv med en omgang hjemmespa bestående af ansigtsmasker, beroligende olier og andet. Det kan også være, at du elsker at få ordnet negle eller frisket dit hår op – og så er det det, du skal gøre. Det handler bare om at trække stikket for en kort stund og genoplade batterierne en smule.

Tag dig tid til at prioritere selvforkælelse, ellers fører du hurtigt en usund livsstil, som kan give dig stress. Lav eksempelvis en plan for den kommende uge, og skriv selvforkælelse ind i din kalender. Så bliver det en prioritet på lige fod med andre daglige gøremål.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *