Tips til fornyende og opbyggende rejser

Når hverdagen tager over, og du er inde i den der “trummerum”, hvor livet går ud på at stå op, gå på arbejde, komme hjem, lave mad, se tv og gå i seng, kan det være tid til at forkæle sig selv med nogle fornyende og opbyggende aktiviteter.

Når det er tid til at bryde med hverdagen og dermed forkæle sig selv, er rejser noget af det bedste, du kan investere i. En rejse langt væk fra hverdagen og langt væk fra forpligtelser kan gøre underværker, og du kommer hjem og føler dig helt opladet og klar til at tage verden med storm. Læs med og find ud af, hvilke destinationer der er bedst til dette formål. Du bliver måske klogere på, hvad en rejse kan gøre, eller hvor du burde tage hen, hvis du trænger til et pusterum.

Udforsk naturen og din viljestyrke

Der er få rejser, der kan få en til at glemme alt og bare fokusere og koncentrere sin energi på én ting. Men det kan en rejse med bjergbestigning på programmet. Måske har du allerede prøvet at bestige et bjerg? Hvis ikke, er det en fantastisk rejse i sig selv at tage til lande, hvor bjergkæder knejser sig op fra jorden og skaber en fantastisk natur og et unikt landskab.

Uanset om du vælger at bestige et mindre bjerg, eller om det bliver Kilimanjaro, vil selve bjergbestigningen være ren meditation. Den der følelse af at gentage en bevægelse er ubeskrivelig, og det med at flytte ét ben foran det andet er til sidst blevet en helt automatisk funktion, som kroppen selv sørger for. Her er der virkelig tid til selvransagelse, og du får testet din viljestyrke og din smertetærskel, da der er stor risiko for vabler.

Oplev meditation “on-the-go”

Når snakken falder på rejser, der har til formål at rense kroppen mentalt, er det uundgåeligt at tale om pilgrimsrejser. Der findes mange bud på skønne og naturrige pilgrimsrejser, hvor du har mulighed for at gå med en let oppakning og komme tættere og tættere på et givent mål. Af de mest populære ruter i Europa er Hærvejen i Danmark, Santiago de Compostela (caminoen) i Spanien og Cor Norvegiae i Norge, som går mod Nidarosdomkirken.

En pilgrimstur er i de senere år ikke kun noget, der er forbeholdt pensionister og missionerende, men det er også blevet attraktivt for businessfolk, familier og mange andre aldersgrupper. Der er mange ting at se på en pilgrimstur blandt andet naturen, de smukke bygninger og dyrene. Og oplevelsen af en varme, der bager på skuldrene efter at have gået et par kilometer, bliver pludselig den største stressfaktor. Prøv en pilgrimstur for at komme helt ned i gear og slappe godt af.

Tilsæt din hverdag lidt perspektiv

Netop fordi overskriften hedder “tips til fornyende og opbyggende rejser”, skal vi naturligvis også have fokus på de opbyggende rejser – altså rejser, der giver dig som person noget med i bagagen: Stof til eftertanke, et ændret syn på verden eller en større kærlighed til forskellighed. Det kan lyde meget helligt, men det at rejse er med til at forme os som mennesker, og vi kan lære meget af andre, selvom vi ikke nødvendigvis er enige med dem eller ikke bryder os om, hvad de gør.

Der er utroligt mange destinationer, der kan give dig alt dette og mere til, men hvis du virkelig vil udfordre dit ståsted, kan du tage til ét af de mange fattige lande i Sydamerika, hvor du møder familier, der knap nok har råd til at forsørge familien. Her kan du få et indblik i, hvordan en hverdag også kan se ud, og det vil give dig noget perspektiv, når du vender tilbage til Danmark. Prøv for eksempel destinationen Bolivia, der har et helt enestående folkefærd, men som lever i stor fattigdom. Det kan give dig et anderledes syn på dine hverdagsproblemer og give dig følelsen af taknemmelighed.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *