3 gode grunde til at blive vegetar

Mor slapper af

Hvis du enten er eller går med overvejelser om at blive vegetar, så har du fat i noget af det rigtige. Der har i utrolig mange år hersket en stor tvivl om hvorvidt den vegetariske livsstil overhovedet gav nogen mening, og om det overhovedet var sundt at leve som vegetar.

Men nye studier har vist, at det på ingen måde er farligt at leve vegetarisk. Som med alle andre former for kostvalg skal man huske at spise varieret, og så kan man med fordel tage lidt vitamintilskud. Altså præcis samme tilgang som hos dem, der spiser kød.

Vær med til at nedbryde fordomme om den vegetariske livsstil

På trods af denne viden er én ting, som rigtig mange vegetarer hele tiden skal leve med, en masse fordomme og en masse irritation. Folk tror at de lever i en parallelverden, og de synes det er uendelig besværligt at skulle akkommodere denne vane.

Men som vegetar har du nogle ret tunge skyts, som du kan tage i brug for at kunne modbevise deres negative holdninger. Her kommer for eksempel 3 rigtig gode grunde til, hvorfor det i dagens Danmark både er nemt og godt at være vegetar.

Vegetarer tænker på dyrevelfærd

Der er ingen tvivl om, at ikke alle slagtedyr har det særlig godt. Faktisk lever rigtig mange af vores slagtedyr under kummerlige forhold, både inden de bliver slagtet, men også i forbindelse med slagteprocessen. Nogle dyr har det rigtig godt, men dette gælder desværre langt fra for alle.

Som vegetar tager du et standpunkt mod den måde, vi behandler dyr som varer til masseproduktion på. Du tager afstand fra den kyniske tilgang, som rigtig mange producenter og rigtig mange almindelige danskere har til det at udnytte andre levende mennesker til mad.

Vegetarisme skåner miljøet

En af de helt hippe og meget aktuelle grunde til at droppe kødet er desuden, at kødproduktion er en af de værste syndere, når det kommer til udledning af drivhusgasser. Drivhusgasser bidrager som bekendt til den globale opvarmning, og det er en af de helt store internationale bekymringer lige pt.

Når du vælger ikke at spise kød bidrager du betydeligt til at reducere dit eget CO2-aftryk på kloden. Du er også med til at fremme en livsstil, som højst sandsynligt kommer til at blive mindre og mindre et valg og mere og mere en nødvendighed i fremtiden.

Der findes et væld af madmuligheder til vegetarer

Den sidste gode grund til at blive vegetar er, at det altså på ingen måde er svært at finde vegetariske madløsninger længere. Hvad end du er på restaurant, i supermarkedet eller noget tredje, så vil der typisk altid være flere gode muligheder, som ikke indeholder kød.

Tag for eksempel de mange måltidskasser til vegetar, som lige nu er utrolig populære. De fleste firmaer, der laver måltidskasser, har en eller flere vegetariske muligheder i deres sortiment. Disse måltidskasser til vegetar er tit nogle af de mest populære, netop fordi indholdet smager så godt.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *