Yoga er blevet utroligt populært blandt ældre

Yoga ældre

Flere og flere ældre begynder til yoga. Det er slet ikke så mærkeligt, idet det er en dejlig motionsform, som gavner kroppens smidighed og sindet. Heraf mærkes en afstressende følelse samtidig med at kroppens muskler strækkes og styrkes på en nænsom måde.

Skavanker kommer oftest med alderen

At ældes mærker alle. Derfor er det så vigtigt, at man husker at få motion, så kroppen forbliver stærk, også op i alderen. Kroppens muskler bliver slappe, hvis man ikke dyrker motion, så at styrke dem med yoga øger ens velbefindende, styrke og ikke mindst smidighed.

Meld dig eventuelt til holdtræning

Har du overvejet at starte til yoga, så se om der ikke er mulighed for at komme på et hold i din kommune. Der kan også være private udbydere, så der kan være flere muligheder for at starte til yoga. Trods du måske er bærer af andre dybereliggende skavanker, som f.eks. nedsat hørelse, bør det ikke hindrer dig i din livsudfoldelse. Et høreapparat hoereapparater.dk kan være til stor gavn og glæde for dig, så du kan deltage aktivt på et hold sammen med andre yoga interesserede. Måske det er noget, du ikke har tænkt over eller overset.

Øget livsglæde med høreapparat

Mange ældre med nedsat hørelse oplever, at få deres livsglæde tilbage med hjælp af et høreapparat. Det at kan høre og samtale med andre er så vigtigt for det sociale liv. Hvilket også er vigtigt at pleje, for at man har en god og dejlig alderdom. Så har du afskåret dig for at melde dig på et yogahold, idet du synes, du ikke kunne høre underviseren, så overvej om et høreapparat ikke er det der skal til, så du kan deltage på lige fod med andre også ældre. Du får dertil mulighed for at berige dit sociale liv, idet du kan møde andre ældre. Måske nye venskaber også opstår til glæde for hinanden.

Træningsudstyr til yoga

Yoga er ikke en dyr motionsform. Du behøver kun noget rart og komfortabelt tøj, som du kan bevæge dig i. Måske du allerede har noget du kan bruge ellers er der mulighed for at købe træningstøj hertil. Oftest i priser som er til at betale. Ligeledes behøves en blød yogamåtte, som gør det behageligt at ligge på gulvet, men også affjedring ved øvelserne, så du stadig ligger rart på gulvet. Og der findes både dyre yogamåtter, billige yogamåtter, tykke og tynde yogamåtter – derfor kan du finde en yogamåtte til netop din smag.

Yoga ligeledes som hjemmetræning

Det er også muligt, at du kan lave yoga hjemmefra, hvis du ikke kan finde holdtræning nær dig. Eller du helst vil det eller det passer dig bedst i dit hverdagsprogram. Der er rigtig meget at finde på nettet i form af videoer, hvor du vil guides i øvelserne. Bl.a. de 5 tibetaner som yogaelskere ynder at lave for ryggen, idet det er bl.a. ryggen, der bærer os igennem livet. Disse øvelser kan være en udmærket start, da hele kroppen styrkes og heraf opnås en øget krop smidighed samt velbefindende. Øvelserne kan ligeledes laves udendørs, hvis du har egen have.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *