Gør-det-selv – ’life hacks’

Er du også træt af at skulle købe alle dine møbler i dyre domme? Er du træt af at bruge dine søndage foran ’flimmeren’ og skærmen på din smartphone? Vil du blive bedre med hænderne og udfolde dig kreativt? Så læs videre her.

 

Byg og kom stress i møde

Undersøgelser har vist at for meget tid brugt online på de sociale medier kan medføre symptomer på stress. Én måde at undgå stress er at koble helt af i sit eget selskab, typisk med en god bog, noget beroligende musik eller ved at strikke. Strikkeudstyr er ikke længere allemandseje, men der er stadig flere fysiske butikker samt online hjemmesider, der udbyder de nødvendige produkter. Det kan være alt for Järbo garn til strikkepinde. En lidt mere alternativ, men meget konstruktiv måde at forebygge og/eller behandle stress, er ved at bygge sine egne ting, samtidig med det medfører, at ellers trivielle aktiviteter bliver mere overkommelige. På den måde bruger man også kroppen, hvilket i sig selv er en stresslindrende handling. Internettet og specielt YouTube bugner af gode og mindre gode, sjove og mindre sjove eksempler. Der er blevet sorteret og følgende er blevet valgt:

Life hack 1 – Elektronik rullen

Alle kender den klassiske elektronik problematik, hvor ledningerne ligger hulter til bulter i et hjørne bag fjernsynet eller i en kasse. Hver gang man skal bruge noget derfra, tager det en halv dag at vikle ledningerne ud igen. Alt hvad du skal bruge, er pappet fra din allerede brugte toiletruller for derefter at binde dem sammen tre og tre. Ved derefter at putte ledningerne ind i toiletrullerne bliver ledningerne permanent organiseret

 

Life hack 2 – Boldbassin

De fleste 80’er og 90’er børn kender til den fantastiske følelse af at føle sig vægtløs i et boldbassin på McDonalds. En simpel fødselsdag kunne løftes til nye højder, så længe det var på programmet. Desværre har boldbassinet ikke haft samme udbredelse i den gængse danskers hjem som for eksempel trampolinen og bordtennisbordet. Et af årsagerne til dette er boldene. De er forholdsvis dyre at købe og bliver på grund af deres runde form ofte væk. I stedet for boldene kan du benytte dig af diverse skumformer. De hører ofte med ved køb af større møbler, og kan ofte lokaliseres gratis på den blå avis eller gennem dit netværk. Som bassin kan du benytte dit gamle badebassin eller et gammelt badekar. Hvis du benytter dig af badekarret, skal du være opmærksom på at børnesikre det, så kanterne ikke går hen og er årsag til en ulykke. Hvis du ikke lige er i besiddelse af et gammelt badekar eller lignende, kan du med fordel gå ind på hjemmesiden www.Bekko.dk og finde et boldbassin til yderst rimelig pris.

 

Life Hack 3 – Forøg søvnkvalitet

Et andet symptom på stress er søvnbesvær. Flere og flere lider af søvnbesvær, hvilket påvirker deres livskvalitet og produktivitet på arbejdet. Eksperter opfordrer til at droppe skærmen et stykke tid inden man skal sove, men der er faktisk også andre mere ydre omstændigheder, du kan ændre på for at forbedre din søvnrytme. Først og fremmest er det vigtigt dit soveværelse er ordentligt isoleret, og der er en god ventilation. Selvom det er et forholdsvis stort projekt at isolere et rum, kan det godt betale sig, hvis belønningen er en forbedring i din søvn. Mere lavpraktisk bør du lufte minimum én gang dagligt.

Betagende og drømmende kunst har vist sig at have en søvndyssende effekt. Lad gerne enten maleriet eller plakaten være abstrakt kunst, så du kan drømme dig væk i fantasiforestillinger.

 

Dette var bare tre udvalgte ’life hacks’ til inspiration. Der findes som sagt uendelige muligheder diverse steder online, der på forskellig vis kan gøre dit liv bedre. Kun fantasien sætter grænser.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *