Har du også en stresset tilværelse? Her er 3 gode råd til at ændre dette

Alt for mange af os lever en stresset tilværelse. En tilværelse hvor vi hele tiden jagter det perfekte. Det gælder i forhold til vores arbejde, hele vores sociale netværk, vores udseende – og ikke mindst vores selvbillede.

Det er dog ikke et godt liv konstant at være stresset. I starten kan man måske leve med det, men lige pludselig tager det røven på dig og manifesterer sig i en mere eller mindre kronisk tilstand. Kom det i forkøbet med disse 3 gode råd.

Skru ned på arbejdet og op for motionen

Her siger du måske, at det ikke kan lade sig gøre at arbejde mindre, men faktisk har rigtig mange undersøgelser vist, at man arbejder meget mere effektivt, efter man har dyrket motion. Du kan sagtens lave mere på en dag, hvis du er frisk og stærk i krop og sind, selvom du arbejder en time mindre.

Det er ikke fordi, at du behøver at træne mange timer dagligt. 20-30 minutter alene vil gøre en kæmpe forskel. I stedet for at træne og svede ned i et fitnesscenter, kan du prøve at gøre det lidt sjovt at træne. Det kan du gøre ved at træne udenfor på hold, eller ved at sammen med din kæreste. På godtgift.dk får du netop gode råd og tips til, hvordan dette kan lade sig gøre.

Udover at give dig mere overskud og glæde i hverdagen, giver træning dig også et betydeligt længere liv. En tommelfingerregel lyder på, at man gennemsnitligt får et 7 timer længere liv hver gang, man træner intensivt i 1 time. Det må siges at være en god byttehandel.

Tag ud og rejs

Der er ikke noget, der virker mere afstressende end en god lang tur et sted, hvor du ikke har andre forpligtelser end at slappe af.

Bare det at komme væk fra de omgivelser der lægger til grund for alt din stress virker healende i sig selv. Du skal dog være meget opmærksom på, at du ikke tager stressen med på ferie. Det kan nemlig være svært at koble af, når man først har ramt et stresset niveau.

Lad derfor med at lave en masse planer for, hvad der skal ske på ferien, og hvad du skal se. I stedet skal du bare lade det hele komme som det nu engang kommer.

Du skal dog lige være opmærksom på de praktiske foranstaltninger ved at rejse, så det ikke noget, du skal tænke over, når du først er på turen. Hertil gælder der for eksempel praktik angående vacciner, hvis du skal rejse derhen, hvor det er påkrævet. Vær i god tid med at bestille og få ordnet vacciner, så det igen ikke er noget, du skal stresse over i allersidste øjeblik.

Benyt dig af kosttilskud

Man er, hvad man spiser. Det er måske lidt sat på kanten, men der er noget om snakken. Det kan virke helt stressende i sig selv, alle de forskellige vitaminer og mineraler, man skal have for at være sund. Det er svært at lave mad, der dækker alle behovene.

Derfor er kosttilskud så gode. De er nemme og at spise, og dækker hurtigt dine behov. Det kan eksempelvis være kosttilskud, som giver dig D vitamin, magnesium eller noget helt tredje.

Det er særlig aktuelt at indtage ekstra D vitamin om vinteren, hvor du kun bliver udsat for solens stråler få timer om dagen. Bare det at du ved, at du er sund angående din kost, giver dig en ro i maven, som helt sikkert vil føles afstressende.

 

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *