Knæsmerter skal tages alvorligt

Knæ

Der er mange der kan nikke genkendende til uforklarlige smerter i ryg og led. Det opstår ofte og umiddelbart ud af ingenting, og derfor er den typiske reaktion på det hyppigt at tage smertestillende og ignorere det. Ofte efterfulgt af tanken ”det går nok væk af sig selv”.

Men er det nu fornuftigt at lade det gå utjekket?

Hvordan foregår en MR-scanning?

MR-scanning lyder voldsomt, og muligvis som noget der kun er relevant under ekstreme konsekvenser. Det anbefales faktisk at få en mr scanning knæ, hvis du har haft knæsmerter i en længere periode, og ikke kun hvis du ikke kan gå på knæet. Der kan være mange årsager til knæsmerter, og det er derfor vigtigt at få det undersøgt.

Inden du skal ind til en MR-scanning, er det vigtigt at undgå at have metal i dit tøj (metalknapper, lynlås etc.), og metalsmykker skal også fjernes.

Du bliver lagt ned på en briks og kørt ind i selve maskinen; ofte vil du få noget musik at kunne lytte til, men ellers er det bare at lukke øjnene og slappe af. Lægen vil også være i kontakt med dig undervejs, hvis du ønsker det. Selve scanningen tager ikke lang tid, og der vil heller ikke gå lang tid før du får svaret på scanningen.

Det kan lyde skræmmende at skulle MR-scannes, og derfor er det vigtigt at du finder en klinik der vil tage god hånd om dig. Muligvis kan din læge anbefale nogle gode klinikker, og derefter kan du selv undersøge videre; dog behøver du ikke en henvisning hos de fleste klinikker.

Det er ikke farligt at blive scannet, og der er intet at frygte. Det vigtigste er bare at finde en klinik, der gør hvad de kan for at gøre oplevelsen behagelig for dig, og at du er tryg.

Velvære er vigtigt

Hvis du går og døjer med smerter i knæ, ryg eller andre steder i kroppen, er det vigtigt, at du gør noget ved det og tager det seriøst. Nogle smerter forsvinder med tiden ad sig selv, men det er langt fra sikkert, at det er tilfældet. Nogle skader og smerter kan endda blive værre med tiden. Derfor bør du reagere hurtigt og søge professionel hjælp, hvis du har fået smerter i kroppen. Det er vigtigt at passe godt på sin krop, så den holder i rigtig mange år.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *