Lad ikke vægten ødelægge dit humør

En af de ting, som virkelig kan få en ned i kuldkælderen igen, er badevægten. Hvis den ikke lige viser de tal, som man håber på at se, når man stiller sig op på den, så kan det ofte få ens humør til at dale så langt ned, som det sjældent har været før. Det kan være med til at ødelægge resten af dagen, og de efterfølgende dage også for den sags skyld. Men det er ikke vægtens tal, der er essentielle for langt de fleste mennesker. Det er ikke den, du skal lade dit humør påvirke af. Derimod skal du begynde at se dig selv noget mere i spejlet.

For det er dit spejl, der fortæller sandheden. Din badevægt kan sagtens sige 80 kg, men en normal badevægt har jo ingen ide om, hvad der er baggrunden for de 80 kg. Hvis du nu har ligget på langs i styrkecenteret i de sidste tre måneder, og din vægt ikke har rykket sig til den ene eller anden side, så kan det være let at blive sur og skuffet, hvis man kigger på badevægten. Men faktisk er meget af dit fedt formodentlig omdannet til muskler, som du ikke kan se, ved at kigge på vægten og det, den viser. For at kunne se det, skal du kigge i spejlet.

Så hvis du gerne vil tabe dig, eller hvis du gerne vil have flere muskler, så kan det anbefales at smide vægten væk eller skrue ned for antallet af ture på vægten. Nøjes med at veje dig selv en gang om måneden. Mere har du ikke brug for. Det kan være rart at få et praj om, hvilken retning man er på vej i. Og hvis du ikke kan nøjes med at kigge dig selv i spejlet, og hvis du ikke synes, der er sket nogen væsentlig forskel i spejlet, så vej dig den ene gang om måneden. Men lad vær med at veje dig selv hver eneste dag. Det kommer der ikke noget godt ud af, hvis du en dag skulle være gået op i vægt.

Selvfølgelig kan badevægten også have den stik modsatte indflydelse på folk. Hvis man bare bliver ved med at se en nedadgående kurve, så kan det være stærkt motiverende at stille sig op på vægten hver dag. Men på et tidspunkt vil du formodentlig nå til det punkt, hvor du skal kæmpe med de sidste kilo, som du gerne vil smide. Og i den periode vil du ikke opleve lige så store udsving på vægten, og det kan så også bare være med til at tage gejsten fra dig. Så hvis du kan, så undgå at kigge på vægten overhovedet, da den faktisk ikke hjælper dig.

Så længe du holder dig til din træning, og du spiser sundt og fornuftigt, så er du på vej i den rigtige retning. Hvis du har din samvittighed i orden, og du ved, at du ikke har trådt ved siden af mht. træning eller mad, så er der ingen grund til at gå og dobbelttjekke dig selv på vægten. Når man vejer sig, så er det ofte fordi, man har syndet igennem slik, ingen træning eller fed aftensmad, og så håber man lidt på, at vægten ikke kan se det. Men den går altså ikke.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *