3 grunde til at indrette dit hjem med træpaneler

Alle har fortjent at leve et sted, hvor de har det godt. Et sted hvor de kan udfolde sig, være dem selv, og leve et sundt liv. Til det er indeklimaet essentielt, og det kan godt betale sig at investere i, at det bliver så optimalt som muligt. Vores forslag? Installer træpaneler.
Træpaneler, som de fleste sikkert godt ved, er små bjælker af træ, som limes på væggen. Dette giver den illusion, at væggene er fremstillet af træ, selvom det oftest er mursten eller billigere materiale. Træpanelerne er fastgjort til et net, som så limes fast på væggen. Dette er nemmest at gøre, hvis væggen er flad, men er også muligt, hvis ikke den er. Der er flere grunde til, at installering af træpaneler kan øge dit velvære, hvilket vi vil forsøge at klargøre her.

 

Træpaneler påvirker omgivelserne

Den første fordel, træpaneler giver, er formindskelsen af luftfugtigheden. Træ er bedre til at opsuge fugt end meget andet materiale – særligt ting som mursten – og afgiver så fugten i løbet af dagen, så det ikke bliver for tørt. Der er derfor en markant forskel mellem at bo i et træhus, end i et andet. Nogle fordele er tydelige at få øje på – man kan således let hænge vasketøj op om morgenen, og så finde det knastørt senere samme aften – men tørheden forbedrer også beboernes sundhed. Menneskekroppen har nemlig godt af konsistente omgivelser, som kommer, når indeklimaet har denne naturlige reguleringsmekanisme. Luftfugtigheden bliver holdt på den balance, som kroppen har bedst af.

Den anden fordel er lyden og lugten. Træ opsuger – modsat sten – noget af lyden, hvilket giver den en god og behagelig klang. Når man opholder sig i et træhus i længere tid af gangen, bliver ens hjerne således beroliget. Denne effekt er selvfølgelig større, hvis hele væggen er af træ, ikke bare indersiden, men lugten er til gengæld den samme. Mange holder af lugten af træ, forbinder det med hygge og hjemlighed, og trives derfor let ved at bo i et hus rigeligt udstyret med træpaneler.

Udseendet og sundhed går hånd i hånd

Den tredje, og måske vigtigste fordel, er udseendet. Ja, hvordan indretning ser ud, har en gavnlig effekt på sundheden. Folk føler sig hjemme i træomgivelser, de opfatter det som levende, hvad det også lige har været, og som naturligt. Vi kan måske benægte det, men vi mennesker er stadig dyr, og føler os mest trygt i naturlignende omgivelser. At der er hold i denne påstand, er let at se, når man ser på trægulve og træpanelers popularitet i hele verden. Folks trang til at kigge på træ er simpelt hen af universel og biologisk natur.

Det er også heldigt, at der er et stort udvalg af træsorter, man kan vælge imellem. Træsorterne har forskellig farve, udtryk, og føles forskelligt, og hver plade varierer også lidt. Dette er vigtigt, da det bidrager til naturens uordentlighed. Der er også forskelle på tykkelsen, og på hvor ensartet, det endelige resultat bliver. Hvert hjem er forskelligt, og det samme er hver person, og det vil derfor altid være en forskellig sort træpaneler, man skal bruge. Find træpaneler til vægge her, og optimer din sundhed.

Andre artikler til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *